Recepty Hlavní jídla Ryby Chowder z kapra

Ingredience

6 plátků anglické slaniny
1 ks cibule
2 ks řapíkatého celeru (stonky)
1 l vody
1 čajová lžička soli
3 ks brambor (větší)
2 ks mrkve
100 ml bílého vína
750 ml smetany ke šlehání
700 g kapra (bez kůže)
2 polévkové lžíce kopru (nadrobno nakrájaného)
2 polévkové lžíce čerstvé pažitky (nakrájané)
mletý černý pepř
čerstvý kopr (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Plátky slaniny opečeme na rozpálené pánvi z každé strany dokřupava (asi 4 minuty). Odložíme si je stranou. Slaninový výpek přelijeme do velkého hrnce.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme výpek, přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Restujeme 5–7minut. Následně přidáme oškrábané a nakrájené brambory s mrkví. Zalijeme bílým vínem, polovinou vody a přisypeme ½ čajové lžičky soli. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme, dokud zelenina nezměkne (asi 12–15 minut). Dolijeme zbytek vody a přivedeme k varu.

3

Do hrnce přidáme kousky kapra, nejlépe bez kostí. Přilijeme také smetanu a vaříme zhruba 10–15 minut do chvíle, než se kapr uvaří.

4

Pak do hrnce přidáme opečenou slaninu nalámanou na menší kousky. Polévku dochutíme zbylou ½ čajové lžičky soli a mletým pepřem. Přidáme také kopr s pažitkou a promícháme.

5

Polévku naservírujeme do hlubokého talíře a ozdobíme čerstvým koprem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3