Recepty Dezerty Nepečené Churros s čokoládovou omáčkou

Ingredience

Churros:

300 g hladké mouky

2 lžíce moučkového cukru

70 ml slunečnicového oleje

300 ml vody

1 vejce

100 g skořicového cukru

špetka soli

olej na smažení

Čokoládová omáčka:

1 lžíce kukuřičného škrobu

300 ml šlehačky

200 g kvalitní čokolády

Postup přípravy

1

Hladkou mouku, sůl a oba druhy cukrů si smícháme dohromady. V hrnci zahřejeme olej s vodou, a když dosáhneme bodu varu, plamen zmírníme a přimícháváme po troškách mouku se solí a cukrem. Mícháme, dokud se nám nevytvoří hustá pasta.

2

Poté necháme těsto pár minut vychladnout a vmícháme vejce. Těsto naplníme do zdobicího sáčku se širším otvorem.

3

V hrnci si rozpálíme dostatečné množství oleje. Churros v něm smažíme dozlatova.

4

Šlehačku smícháme důkladně se škrobem. Dáme ji vařit společně s kousky čokolády. Mícháme, dokud se nám čokoláda nerozpustí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4