Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy od robota nasypeme oba typy mouky, sůl a cukr. Do mouky rozdrobíme droždí a zalijeme vše vlažným mlékem. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata.
Cibuli i se sádlem, na kterém se restovala přidáme do mísy k mouce. Do mísy přihodíme ještě posekanou šalvěj.
Zvolíme nástavec typu hák a necháme robota 10 minut těsto zpracovávat. Pokud budete těsto zpracovávat rukama, bude to trvat trochu déle.
Uhnětené těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat na teplém místě 60 minut. Po hodině rozdělíme těsto na 4 části a z každé vyválíme kruh. Kruh rozdělte na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě uprostřed rozkrojíme tak, aby vznikly trojúhelníčky.
Každý trojúhelníček od té širší části (ne od špičky) začneme motat směrem ke špičce, aby vznikl rohlíček. Rohlíček dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.
Stejně postupujeme i se zbylými trojúhelníčky. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a nechte opět kynout hodinu. Mezitím co rohlíčky kynou, předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Po hodině kynutí rohlíčky pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme na 180 stupňů 10 minut.