Cibulové rohlíčky se šalvějí

Ingredience

280 g špaldové hladké celozrnné mouky
220 g hladké mouky (typu 00)
50 g vepřového sádla
2 cibule (červená nebo bílá, nadrobno nakrájené)
10 g mořské soli
1 kávová lžička krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
250 ml plnotučného mléka (farmářského)
2 hrsti šalvěje (posekaných čerstvých listů)
1 vejce
hrubá sůl

Postup přípravy

1

Do mísy od robota nasypeme oba typy mouky, sůl a cukr. Do mouky rozdrobíme droždí a zalijeme vše vlažným mlékem. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata.

2

Cibuli i se sádlem, na kterém se restovala přidáme do mísy k mouce. Do mísy přihodíme ještě posekanou šalvěj.

3

Zvolíme nástavec typu hák a necháme robota 10 minut těsto zpracovávat. Pokud budete těsto zpracovávat rukama, bude to trvat trochu déle.

4

Uhnětené těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat na teplém místě 60 minut. Po hodině rozdělíme těsto na 4 části a z každé vyválíme kruh. Kruh rozdělte na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě uprostřed rozkrojíme tak, aby vznikly trojúhelníčky.

5

Každý trojúhelníček od té širší části (ne od špičky) začneme motat směrem ke špičce, aby vznikl rohlíček. Rohlíček dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.

6

Stejně postupujeme i se zbylými trojúhelníčky. Rohlíčky přikryjeme utěrkou a nechte opět kynout hodinu. Mezitím co rohlíčky kynou, předehřejeme troubu na 180 stupňů.

7

Po hodině kynutí rohlíčky pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme na 180 stupňů 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3