Recepty Hlavní jídla S masem Cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Ingredience

Na koláč:
listové těsto
400 g cibule
50 g anglické slaniny
1 špetka mletého kmínu
2 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
muškátový oříšek
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
Na drobenku:
3 plátky chleba
2 plátky anglické slaniny
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
20 g másla
petrželka (hladkolistá)

Postup přípravy

1

Listovým těstem vyložíme kulatou formu, dno propícháme vidličkou a vše zakryjeme pečicím papírem.

2

Do pečicího papíru nasypeme suché fazole a vše vložíme do trouby. Předpékáme na 180 °C asi 15 min.

3

Současně necháme v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.

4

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahneme na pánvi s kapkou oleje.

5

Přidáme kmín, osolíme a opepříme a dál smažíme, dokud cibulka nebude hnědá.

6

Z předpečeného těsta sejmeme pečicí papír s fazolemi.

7

Cibulovou směs nasypeme do předpečeného těsta.

8

Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujeme v mixeru na drobenku. Osolíme a opepříme.

9

Smícháme smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidáme špetku soli. Rovnoměrně nalijeme do koláče.

10

Na závěr koláč posypeme drobenkou a pečeme na 180 °C asi 30 min, nebo dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3