Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Bílky necháme odstát při pokojové teplotě po dobu 30 minut – pomůže to většímu objemu.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozehřejeme troubu na 120 °C.
Smícháme bílky, prášek do pečiva a sůl, dokud se nezačnou tvořit vločky. Přidáme moučkový cukr a mícháme po dobu asi 20 minut, než se hmota zpevní.
Opatrně vmícháme šťávu z citronu, vanilkový cukr a škrob.
Lžící utvoříme 8 větších „hnízd“ o velikosti asi 7 cm a umístíme je na plech.
Pečeme po dobu asi jedné hodiny, poté vypneme troubu a necháme v ní plech za zavřenými dvířky ještě další hodinu. Poté vyndáme a necháme vychladnout.
Každé „hnízdo“ naplníme 2 lžícemi citronového tvarohu a navrch posadíme bobulové ovoce. Dozdobíme čerstvými lístky máty.