Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Těsto nejlépe zpracujete v robotu: Všechny ingredience na těsto vložte do nádoby, přidejte lžíci studené vody a propracujete, až vznikne hutná hmota.
Při ručním zpracování napřed utvořte v míse prsty drobenku a pak ji se lžící vody spojte v těsto.
Z těsta uválejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte alespoň na půl hodiny do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto rozválejte co možná nejtenčeji na kulatou placku o průměru přibližně 25 cm.
Těsto pomocí válečku opatrně přeneste do formy o průměru 23 cm a dobře ho přitiskněte ke dnu a okrajům. Mělo by trochu přečnívat přes okraje, protože se pečením stáhne.
Dno těsta propíchejte vidličkou. Vložte formu do trouby a asi 20 minut pečte.
Zatímco se korpus předpéká, ostrouhejte kůru z citronů a vymačkejte z nich zhruba 300 ml šťávy.
Vejce rozbijte do mísy, vsypte cukr a prošlehejte. Pak zašlehejte šťávu a kůru z citronů a smetanu. Náplň vlijte na předpečený korpus.
Koláč pečte ještě 30 minut, až se citronový krém zpevní a jen uprostřed se bude trochu chvět.