Recepty Dezerty Pečené Citronový koláč

Ingredience

Těsto

175 g hladké mouky

40 g moučkového cukru

75 g změklého másla

špetka soli

1 žloutek

Náplň

6 až 8 pečlivě omytých citronů

6 vajec

175 g krupicového cukru

200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1

Těsto nejlépe zpracujete v robotu: Všechny ingredience na těsto vložte do nádoby, přidejte lžíci studené vody a propracujete, až vznikne hutná hmota.

2

Při ručním zpracování napřed utvořte v míse prsty drobenku a pak ji se lžící vody spojte v těsto.

3

Z těsta uválejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte alespoň na půl hodiny do lednice.

4

Troubu předehřejte na 180 °C.

5

Těsto rozválejte co možná nejtenčeji na kulatou placku o průměru přibližně 25 cm.

6

Těsto pomocí válečku opatrně přeneste do formy o průměru 23 cm a dobře ho přitiskněte ke dnu a okrajům. Mělo by trochu přečnívat přes okraje, protože se pečením stáhne.

7

Dno těsta propíchejte vidličkou. Vložte formu do trouby a asi 20 minut pečte.

8

Zatímco se korpus předpéká, ostrouhejte kůru z citronů a vymačkejte z nich zhruba 300 ml šťávy.

9

Vejce rozbijte do mísy, vsypte cukr a prošlehejte. Pak zašlehejte šťávu a kůru z citronů a smetanu. Náplň vlijte na předpečený korpus.

10

Koláč pečte ještě 30 minut, až se citronový krém zpevní a jen uprostřed se bude trochu chvět.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4