Recepty Dezerty Pečené Cizrnový koláček s malinovou omáčkou

Ingredience

400 g cizrny ve slaném nálevu (1 plechovka)
4 vejce
4 lžíce kakaa
1 hrnek mandlí
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
3 lžíce medu
1 lžička vanilkového aromatu
kokosový olej (na vymazání formy)
½ hrnku sójového mléka
½ hrnku prášku do pečiva (bez fosfátů)
Malinová omáčka
čerstvé maliny

Postup přípravy

1

Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto.

2

Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

3

Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka.

4

Nakonec máčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3