Recepty Polévky Cizrnový krém se slaninou

Ingredience

400 g cizrny ve slaném nálevu
1 lžíce másla
1 l zeleninového bujónu
2 lžíce hladké mouky
10 dkg anglické slaniny
sůl

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Máslo necháme rozpustit v hrnci. Přidáme mouku a umícháme jíšku.

2

Do hrnce přilijeme vývar a cizrnu i s nálevem. Vaříme 20 minut.

3

Polévku rozmixujeme na hladký krém. Ten případně dochutíme ještě solí.

4

Slaninu pokrájíme na proužky a ty osmažíme na suché pánvi. Opečenou slaninou ozdobíme cizrnový krém.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3