Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Cizrnový salát s rajčaty a okurkou

Ingredience

2 bobkové listy
1 svazek čerstvé petrželky
Na salát
500 g cizrny ve slaném nálevu
1 okurka
4 rajčata
1 jarní cibule
sůl
Zálivka
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
krystalový cukr
sůl
slunečnicový olej
1 citron (lžička kůry a šťávy)

Postup přípravy

1

Cizrnu je potřeba nechat nabobtnat. Zalijeme ji vodou a máčíme 12 hodin.

2

Cizrnu scedíme a zalijeme čerstvou vodou. Do vody přidáme bobkový list a svazek petrželky. Cizrnu vaříme do měkka.

3

Hotovou cizrnu zcedíme, osolíme a vhodíme ji do salátové misky. Přidáme umytá a na drobno nakrájená rajčata, krájenou jarní cibulku, nakrájenou okurku a zamícháme.

4

Připravíme si zálivku. Smícháme lisovaný česnek, olej, citronovou kůru i šťávu. Podle chuti ochutíme solí a cukrem. Důkladně promícháme, aby se sůl i cukr dobře rozpustily.

5

Zálivkou zalijeme salát, promícháme a uložíme salát na 30 minut do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3