Recepty Polévky Čočková polévka bez laktózy

Ingredience

250 g červené čočky
1 l zeleninového bujónu
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
1 špetka mletého koriandru

Popis

TIP: Při servírování polévku ozdobíme zelenými lístky koriandru či jiné bylinky, můžeme též dochutit šťávou z citronu.

Postup přípravy

1

V hrnci si rozpálíme 3 lžíce oleje, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a mletý koriandr. Čočku propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vývarem.

2

Polévku uvedeme do varu a poté, co začne vřít, stáhneme plamen a necháme polévku probublávat. Čočka se po několika minutách částečně rozpadne a polévka bude tak přirozeně zahuštěna.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3