Recepty Polévky Čočková polévka s klobásou

Ingredience

400 g hnědé čočky
100 g anglické slaniny
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g hladké mouky
1 l zeleninového bujónu
2 mrkve
2 bobkové listy
petrželka (plocholistá)
3 klobásy (pikantní)
bílý vinný ocet
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Polévku připravíte rychleji s červenou čočkou.

Postup přípravy

1

Čočku den předem namočte do studené vody.

2

Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na trošce oleje.

3

Přidejte nasekanou cibulku a česnek, ještě orestujte. Poté zaprašte moukou a osmahněte.

4

Zalijte vývarem, přidejte nakrájenou mrkev a propláchnutou čočku. Dochuťte solí, pepřem a přidejte bobkové listy.

5

Vařte do změknutí, asi 40 minut.

6

Na talíři polévku ozdobte pokrájenou plocholistou petrželí a orestovanou klobáskou. Můžete dochutit octem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3