Recepty Hlavní jídla Čočkový salát s dýní

Ingredience

1 tykev muškátová
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
1 stroužek česneku
150 g cherry rajčat
100 g baby špenátu
1 okurka (menší)
250 g hnědé čočky (namočené přes noc ve vodě)
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce čerstvého koriandru

Postup přípravy

1

Čočku scedíme a vaříme v dostatečném množství vody doměkka, přibližně 20 minut na mírném ohni.

2

Mezitím očistíme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Položíme na plech vyložený papírem na pečení, polijeme olivovým olejem a posypeme sušeným česnekem a soli. Dame péct do trouby asi na 25 minut při 180 °C.

3

Okurku, cherry rajčata a česnek nakrájíme na malé kousky. Uvařenou čočku scedíme, smícháme s ostatními surovinami, přidáme upečenou dýni a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3