Recepty Dezerty Nepečené Čokoládová vajíčka

Ingredience

250 g mascarpone
125 ml smetany ke šlehání
7 čokoládových vajec
50 g moučkového cukru
1 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce másla
1 mango

Postup přípravy

1

Nahřátým nožem odřežte vršky čokoládových vajíček.

2

V jedné misce vyšlehejte smetanu. V další smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a poté vmíchejte ke šlehačce.

3

Čokoládová vajíčka naplníme do 1/3 směsí z mascarpone, vznikne tak „bílek“.

4

Mango oloupejte a rozmixujte na hladkou kaši. V hrnci k mangu přidejte máslo a marmeládu, začněte zahřívat a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Poté nechte vychladnout.

5

V „bílku“ ve vajíčkách vyhlouběte jamky a zalijte je mangovým „žloutkem“.

6

Nechte alespoň 12 hodin ztuhnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3