Recepty Dezerty Pečené Čokoládové brownies s pomerančovým ganache

Ingredience

250 g másla (82%, nakrájaného na kousky)
3 vejce (nebo 4 malé)
250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
85 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
200 ml smetany ke šlehání (33%)
400 g hořké čokolády (kvalitní, vysokopercentní)

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 160 °C . Formy na tartaletky vymastěte. Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy na tartaletky a pečte asi 20 minut, povrch by měl být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.

2

Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte vychladnout.

3

Ganache je poleva, omáčka i náplň, kterou vyrobíte z čokolády a smetany smetana ke šlehání 33% 1 . Vychlazenou ji lze našlehat a použít ke zdobení dortů. Ohřátá je zase vynikající jako sladká omáčka na profiterolky a jiné dezerty. Nastrouhejte čokoládu. Dejte smetanu a cukr do mísy a přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a šlehejte, dokud se nerozpustí. Přidejte nastrouhanou kůru z 1 pomeranče.

4

Na tartaletky nalijte ganache a ozdobte ovocem podle sezóny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3