Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejte na 160 °C . Formy na tartaletky vymastěte. Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy na tartaletky a pečte asi 20 minut, povrch by měl být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.
Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte vychladnout.
Ganache je poleva, omáčka i náplň, kterou vyrobíte z čokolády a smetany smetana ke šlehání 33% 1 . Vychlazenou ji lze našlehat a použít ke zdobení dortů. Ohřátá je zase vynikající jako sladká omáčka na profiterolky a jiné dezerty. Nastrouhejte čokoládu. Dejte smetanu a cukr do mísy a přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a šlehejte, dokud se nerozpustí. Přidejte nastrouhanou kůru z 1 pomeranče.
Na tartaletky nalijte ganache a ozdobte ovocem podle sezóny.