Recepty Dezerty Pečené Čokoládové řezy s kokosovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Na korpus
150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
30 ml vody
30 ml slunečnicového oleje
1 balení vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce
2 lžíce kakaa
Na oříškový krém
140 g moučkového cukru
140 g másla bez laktózy
100 g mletých mandlí
1 balení vanilkového cukru
2 vejce (jen žloutky)
1 lžíce oříškového likéru
½ tabulky čokolády

Postup přípravy

1

Na oříškový krém bude potřeba měkké máslo, proto si ho předem vyndáme z lednice a necháme změknout.

2

Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh.

3

Žloutky a moučkový cukr vyšleháme v pěnu, během šlehání postupně přidáváme olej a teplou vodu. Získáme nadýchanou žloutkovou pěnu.

4

Do mouky vmícháme kakao, vanilkový cukr, žloutkovou pěnu a nakonec sníh. Vznikne nám hladké těsto.

5

Předehřejeme si troubu na 180 °C, připravíme si plech s pečícím papírem a nalijeme do něj těsto.

6

Korpus dáme péct do trouby na 13 minut. Během pečení troubu neotevíráme, aby nám korpus neklesl.

7

Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem, žloutkem, mandlemi a likérem tak, aby nám vznikl hladký tuhý krém.

8

Hotový korpus necháme vychladnout a podélně ho rozdělíme na dvě části. První půlku pomažeme polovinou oříškového krému, na něj položíme druhou půlku korpusu a na to namažeme druhou polovinu krému.

9

Čokoládu nastrouháme na jemno a posypeme s ní řezy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3