Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na oříškový krém bude potřeba měkké máslo, proto si ho předem vyndáme z lednice a necháme změknout.
Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh.
Žloutky a moučkový cukr vyšleháme v pěnu, během šlehání postupně přidáváme olej a teplou vodu. Získáme nadýchanou žloutkovou pěnu.
Do mouky vmícháme kakao, vanilkový cukr, žloutkovou pěnu a nakonec sníh. Vznikne nám hladké těsto.
Předehřejeme si troubu na 180 °C, připravíme si plech s pečícím papírem a nalijeme do něj těsto.
Korpus dáme péct do trouby na 13 minut. Během pečení troubu neotevíráme, aby nám korpus neklesl.
Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem, žloutkem, mandlemi a likérem tak, aby nám vznikl hladký tuhý krém.
Hotový korpus necháme vychladnout a podélně ho rozdělíme na dvě části. První půlku pomažeme polovinou oříškového krému, na něj položíme druhou půlku korpusu a na to namažeme druhou polovinu krému.
Čokoládu nastrouháme na jemno a posypeme s ní řezy.