Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Čokoládové suflé ukrývá luxusní tekutou čokoládu. Propadněte francouzskému dezertu i vy.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, cukr se musí ve směsi rozpustit.
Máslo a čokoládu nalámanou na kostičky rozpustíme ve vodní lázni. Až bude čokoláda rozpuštěná, sundáme hrnec ze sporáku (vytáhneme ho z vodní lázně) a vmícháme do něj vyšlehanou vaječnou pěnu.
Důkladně směs promícháme a vmícháme do ni mouku, mícháme dokud nebudeme mít hladké těsto.
Malé keramické mističky, které jsou určeny pro pečení vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem.
Čokoládovou směs rozlijeme do formiček. Cca 0,5 cm od vrchu.
Troubu předehřejeme na 200 °C a dáme péct na cca 10 minut.
Ještě teplé suflé můžeme z formičky vyklopit, nebo jej podávat v mističce. Uvnitř by měl být tekutý.
Podáváme ho s horkou směsí lesního ovoce a přelitý balzamikovým tmavým krémem s příchutí fíků.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.