Recepty Dezerty Pečené Čokoládové suflé

Ingredience

120 g másla
200 g hořké čokolády (s 70% kakaa)
80 g třtinového cukru
40 g hladké mouky
3 vejce
fíkový balzamikový krém

Postup přípravy

1

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, cukr se musí ve směsi rozpustit.

2

Máslo a čokoládu nalámanou na kostičky rozpustíme ve vodní lázni. Až bude čokoláda rozpuštěná, sundáme hrnec ze sporáku (vytáhneme ho z vodní lázně) a vmícháme do něj vyšlehanou vaječnou pěnu.

3

Důkladně směs promícháme a vmícháme do ni mouku, mícháme dokud nebudeme mít hladké těsto.

4

Malé keramické mističky, které jsou určeny pro pečení vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem.

5

Čokoládovou směs rozlijeme do formiček. Cca 0,5 cm od vrchu.

6

Troubu předehřejeme na 200 °C a dáme péct na cca 10 minut.

7

Ještě teplé suflé můžeme z formičky vyklopit, nebo jej podávat v mističce. Uvnitř by měl být tekutý.

8

Podáváme ho s horkou směsí lesního ovoce a přelitý balzamikovým tmavým krémem s příchutí fíků.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3