Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejeme troubu na 110 °C a vyložíme pekáč pečicím papírem. Na něj poklademe plátky pomerančů tak, aby byly v jedné vrstvě. Pečeme 2–3 hodiny, otáčíme každých 30–60 minut, aby se rovnoměrně vysušily. Pomeranče pak vyjmeme a necháme je vychladnout.
Pomocí ostrého nože odřízneme kůru a slupku ze zbývajících dvou pomerančů (nejprve horní a dolní část, pak zbytek). Nakrájíme na tenké plátky, poklademe do misky, zalijeme 1 čajovou lžičkou punčového aroma a odložíme bokem.
Na přípravu krémové směsi smícháme prášek s 400 ml studeného mléka. V žáruvzdorné nádobě rozpustíme čokoládu a necháme ji 5 minut chladnout. Do misky vložíme mascarpone a promícháme, aby bylo jemné, přidáme krémovou náplň a utřeme spolu. Polovinu směsi vložíme do misky s vychladlou čokoládou a přimícháme 2 čajové lžičky kávy. Do neochucené směsi přidáme pomerančovou kůru a zbytek punčové tresti a promícháme.
Vezmeme si nádobu na trifle nebo misku, která je vysoká alespoň 20 cm, a vyložíme dno a strany plátky pomerančů namočenými v punčové tresti. Ze zbývajících namočených pomerančů vymačkáme šťávu s punčovou trestí a přimícháme zbylou kávu. Krátce po jednom namáčíme 1/3 piškotů do směsi a ukládáme do misky na pomeranče.
Zalijeme polovinou krému s pomerančovou kůrou a uhladíme pomocí lžíce. Navrch položíme další vrstvu namočených piškotů. Zalijeme poloviční vrstvou čokoládového krému, uhladíme povrch a opět pokládáme namočené piškoty. Na ně vylijeme zbývající krém s pomerančovou kůrou a potom čokoládový krém. Na vrch poklademe vrstvu čerstvých pomerančových plátků a necháme chladit 1 hodinu.
Šlehačku utřeme a pokládáme v malých množstvích do středu trifle, necháme zpod ní vyčuhovat části pomerančů. Na závěr posypeme kakaovým práškem a dozdobíme sušenými plátky pomerančů.