Recepty Dezerty Pečené Čokoládový cheesecake s přelivem a malinami

Ingredience

Sušenkový základ
130 g kakaových sušenek
70 g másla
1 lžíce kakaa
Čokoládová náplň
180 g hořké čokolády (s minimálně 70% kakaa)
500 g sýra Philaldelphia
150 g zakysané smetany
1 lžička kakaa
3 vejce
3 vejce (žloutek)
1 lžička kukuřičného škrobu
Čokoládová poleva
1 lžička mandlového sirupu
80 g čokolády na vaření
130 ml smetany na vaření
Na ozdobu
1 hrst čerstvých malin

Popis

TIP: Důležité rady pro dokonalý cheesecake najdete v našem článku.

Postup přípravy

1

Sušenky rozdrtíme a máslo necháme rozpustit. Smícháme máslo, sušenky a kakao. Vznikne nám sušenkový základ pro cheesecake. Připravíme si formu a na dno vyložíme pečícím papír nebo můžete formu vymazat tukem.

2

Sušenkový základ rozprostřeme na dno a uložíme na chvilku do ledničky.

3

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a počkáme, až vychladne.

4

V misce smícháme krémový sýr, zakysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu, vajíčka, žloutky, kakao a kukuřičný škrob.

5

Formu se sušenkovým základem vyndáme z ledničky a naplníme je připraveným krémem. Troubu si předehřejeme na 180 °C a cheesecake dáme péct asi na 40 minut.

6

Připravíme si přeliv. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se smetanou a ochutíme sirupem.

7

Hotový cheesecake necháme vychladnout a podáváme s polevou a malinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3