Recepty Dezerty Pečené Čokoládový dezert bez přidaného cukru

Ingredience

Na korpus
280 g hrubé mouky
60 ml slunečnicového oleje
40 ml vody
6 lžic sladidla
6 vajec
3 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva
Na polevu
100 g hořké čokolády (bez pridaného cukru)
50 g másla

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou čokoládového korpusu. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme se sladidlem. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh.

2

Do misky prosejeme mouku a prášek do pečiva. Do směsi vmícháme kakao, žloutkovou směs, nalijeme vodu, a nakonec přidáme olej.

3

Vše promícháme a připravíme si formu na dort, do které směs nalijeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dort pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

4

Po 40 minutách troubu vypneme a necháme dort vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni necháme společně s máslem rozpustit čokoládu. Čokoládovou směs nalijeme na vychladlý dort a necháme ji ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3