Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Použijte čerstvé chilli papričky nasekané na drobné kousky!
V malém hrnci ohřejeme 170 ml vody, přidáme práškový cukr a máslo. Směs mícháme na mírném plameni, dokud se vše nespojí.
Hrnec odstavíme z plamene a přidáme čokoládu rozlámanou na kousky, kterou necháme zcela rozpustit a spojit se směsí.
Čokoládovou hmotu přelijeme do mísy a přimícháme dva žloutky.
Do čokoládového základu nyní postupně přidáváme suchou směs, kterou si připravíme z mouky, kakaa, soli a prášku na pečení.
Nyní přidáme chilli. Díky jedné lžičce takto připravených papriček získá dortík jemný pikantní nádech, přidáme-li dvě lžičky, docílíme ostřejší chuti. Těsto s chilli opět pečlivě promícháme.
Nakonec opatrně vmícháme sníh připravený ze dvou bílků.
Formu na pečení vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto.
Pečeme při 170°C 30-40 minut.
Dortík po upečení ozdobíme jahodami, mátou a chilli papričkami. Jíme s láskou!