Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud bude vychladlý krém dostatečně tuhý, není potřeba přidávat ztužovač.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Krupicový cukr vyšleháme společně se žloutky v pěnu. Během šlehání přiléváme olej.
Hladkou a hrubou mouku prosejeme, smícháme ji s citronovou kůrou, kakaem a postupně vmícháme žloutkovou pěnu. Vznikne nám hladké těsto, do kterého opatrně zapracujeme sníh.
Připravíme si formu, vymažeme ji máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto. Předehřejeme si troubu na 180 °C, dort pečeme 40 minut.
Než se nám dort upeče, připravíme si čokoládový krém. V hrnci rozehřejeme máslo, zalijeme ho smetanou, kterou ohřejeme.
Do horké smetany nakrájíme čokoládu. Jakmile se čokoláda rozpustí, krém odstavíme z plotny.
Do vychladlého krému nasypeme ztužovač a vyšleháme. Krém nám bude na dortu snadno držet.
Hotový korpus necháme vychladnout a rozkrojíme ho na 3 pláty. Pláty potřeme čokoládou a naskládáme je na sebe.
Celý dort potřeme zbytkem krému a ozdobíme malinami.