Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou rajské omáčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle.
K cibuli přidáme nové koření, tymián, bobkový list a hřebíček. Základ zalijeme vývarem.
Do vývaru vmícháme rajčatovou omáčku a přivedeme k varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud se vývar nezredukuje a omáčka přirozeně nezahustí. Nebudeme tak muset používat mouku.
Hotovou omáčku ochutíme cukrem, solí a pepřem a ještě krátce povaříme.
Dáme se do přípravy masové náplně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Orestujeme ji na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, které vařečkou oddělujeme, aby byla směs drobná.
Maso orestujeme, ochutíme rozmarýnem, oreganem, bazalkou, lisovaným česnekem, solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Zamícháme a ještě krátce povaříme.
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Těstoviny naplníme masovou směsí a podáváme s omáčkou. Jídlo ochutíme na drobno nakrájenou bazalkou.