Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Někdo je obaluje ve všech třech ingrediencích, často ale narazíme na verzi, kde je Italové obalují pouze ve vejci a strouhance. Pokud je obalíme, ale už je nestihneme osmažit, můžeme je takto dát zamrazit a použít příště, kdy je vyndáme a jednoduše osmažíme.
Nakrájíme lilky podél jejich šířky na cca 0,5 cm - 1 cm kolečka. Ty osolíme, odložíme stranou do cedníku na těstoviny a necháme je několik minut pustit vodu (doporučujeme minimálně 30 minut, ideálně 1 hodinu).
Mezitím si nakrájíme mozzarellu na stejně tlusté plátky jako lilky a do talířů si připravíme mouku, strouhanku a rozkvrdláme pořádné vejce.
Lilky osušíme (například kuchyňským papírem nebo utěrkou).
Na každý kousek zvlášť položíme plátek mozzarelly a pořádně ji obalíme z obou stran v mouce, vejci a strouhance.
Dáme smažit do rozpáleného oleje, dokud kůrka není dozlatova upečená.
Při přípravě v troubě ji předehřejeme na 200°C a obalené lilky dáme péct na cca 15 minut, dokud nejsou dozlatova opečené.