Recepty Předkrmy Teplé Cotolette di melanzane (smažené lilky)

Ingredience

2 lilky (větší)
1 ks mozzarelly (1 až 2)
arašídový olej (na smažení)
2 vejce
strouhanka (dle potřeby)
hladká mouka (dle potřeby)
sůl

Popis

TIP: Někdo je obaluje ve všech třech ingrediencích, často ale narazíme na verzi, kde je Italové obalují pouze ve vejci a strouhance. Pokud je obalíme, ale už je nestihneme osmažit, můžeme je takto dát zamrazit a použít příště, kdy je vyndáme a jednoduše osmažíme.

Postup přípravy

1

Nakrájíme lilky podél jejich šířky na cca 0,5 cm - 1 cm kolečka. Ty osolíme, odložíme stranou do cedníku na těstoviny a necháme je několik minut pustit vodu (doporučujeme minimálně 30 minut, ideálně 1 hodinu).

2

Mezitím si nakrájíme mozzarellu na stejně tlusté plátky jako lilky a do talířů si připravíme mouku, strouhanku a rozkvrdláme pořádné vejce.

3

Lilky osušíme (například kuchyňským papírem nebo utěrkou).

4

Na každý kousek zvlášť položíme plátek mozzarelly a pořádně ji obalíme z obou stran v mouce, vejci a strouhance.

5

Dáme smažit do rozpáleného oleje, dokud kůrka není dozlatova upečená.

6

Při přípravě v troubě ji předehřejeme na 200°C a obalené lilky dáme péct na cca 15 minut, dokud nejsou dozlatova opečené.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3