Recepty Dezerty Pečené Croquembouche

Ingredience

250 ml vody

100 g másla

4 vejce

150 g polohrubé mouky

500 ml smetany ke šlehání

1 vanilkový cukr

150 g cukru

1 ztužovač šlehačky

špetka soli

Postup přípravy

1

Zahřejeme si vodu s máslem a solí. Poté do hrnce nasypeme mouku a mícháme, dokud se nezačne těsto lepit na dno.

2

Těsto necháme vychladnout a poté k němu přimícháme vejce. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.

3

Těsto dáme do cukrářského sáčku. Nastříkáme do malých kulatých tvarů na pečicí papír. Jakmile se kuličky nafouknou, je hotovo. Bude to trvat 20 - 25 minut. Každý propíchneme špejlí, aby unikla zbytečná pára.

4

Smetanu ušleháme společně se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Každý větrník naplníme zespoda krémem.

5

Rozpustíme si cukr a vytvoříme karamel. Každý větrník v něm namočíme a stavíme pyramidu.

6

Nakonec vidličkou vytvoříme karamelové nitě.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4