Recepty Dezerty Pečené Crostata di Ricotta (italský tvarohový koláč)

Ingredience

Těsto:

210 g hladké mouky ( + trochu na vysypání formy)

110 g změklého másla

3 lžíce krupice

1/4 lžičky soli

1/2 lžičky prášku do pečiva

100 g krystalového cukru

2 žloutky

3 lžíce smetany

2 lžíce vody

nastrouhaná kůra z jednoho citronu

máslo na vymazání formy

Náplň:

500 g ricotty/měkkého tvarohu

75 g změklého másla

100 g krystalového cukru

1 žloutek

6 lžic smetany

1/2 lžičky skořice

nastrouhaná kůra ze dvou citronů

Postup přípravy

1

Všechny ingredience na těsto smícháme a řádně propracujeme. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat.

2

Mezitím si připravíme náplň. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek, ricottu, smetanu, skořici a kůru ze dvou citronu. Směs promícháme.

3

Těsto rozdělíme na půl. Půlkou vysteleme vymazané a vysypané dno dortové formy. Poté přidáme náplň a z druhé půlky vytvoříme mřížku.

4

Koláč pečeme na 180 °C 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4