Recepty Hlavní jídla S masem Divočák Jana Wericha se šípkovou omáčkou

Ingredience

400 g kančí kýty
100 g anglické slaniny
Na marinádu
100 g cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel
1 celer
Koření
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
jalovec
1 citron (nastrouhaná kůra)
100 ml bílého vinného octa
200 ml slunečnicového oleje
Na šípkovou omáčku
100 ml červeného vína
80 g hladké mouky
120 g šípkové marmelády (zavařeniny)
50 g krystalového cukru
sůl

Postup přípravy

1

Maso na dva dny naložte do směsi zeleniny a koření. Pak jej očistěte a nakrájejte na asi 2 cm silné medailonky. Ty ovažte nití, aby držely tvar. Obalte je v mouce a opečte po obou stranách. Následně je vyjměte z pánve a odložte do tepla.

2

Kořenovou zeleninu z nálevu společně se slaninou orestujte na pánvi, přijdete cukr a zalijte octem z nálevu a vodou. Vložte k tomu maso a duste doměkka.

3

Změklé maso vyndejte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou, zalijte červeným vínem a přidejte šípkovou zavařeninu a trochu vody. Omáčku povařte, dochuťte a přeceďte. Polijte ji na maso a podávejte s houskovým nebo špekovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3