Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Maso na dva dny naložte do směsi zeleniny a koření. Pak jej očistěte a nakrájejte na asi 2 cm silné medailonky. Ty ovažte nití, aby držely tvar. Obalte je v mouce a opečte po obou stranách. Následně je vyjměte z pánve a odložte do tepla.
Kořenovou zeleninu z nálevu společně se slaninou orestujte na pánvi, přijdete cukr a zalijte octem z nálevu a vodou. Vložte k tomu maso a duste doměkka.
Změklé maso vyndejte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou, zalijte červeným vínem a přidejte šípkovou zavařeninu a trochu vody. Omáčku povařte, dochuťte a přeceďte. Polijte ji na maso a podávejte s houskovým nebo špekovým knedlíkem.