Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Při vaření s Gelfixem se řiďte návodem na obalu, s každým se pracuje trochu jinak.
Borůvky důkladně očistíme, zbavíme lístků a jiných nečistot. Opláchneme je a necháme okapat.
Borůvky nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Borůvky vaříme 5 minut. Gelfix smícháme s dvěmi lžícemi cukru a přidáme ho k borůvkám. Do směsi vmícháme kyselinu citronovou a nakonec všechen cukr.
Vaříme, dokud se marmeláda pěkně nezahustí, asi deset minut. Hotovu marmeládu plníme do vyhřátých skleniček, dobře je uzavřeme a obrátíme víčkem dolů. Takto marmeládu necháme vychladnout.