Domácí borůvková marmeláda

Ingredience

1 kg borůvek
700 g krystalového cukru
1 balíček gelfixu 2:1
1 lžička kyseliny citronové
500 ml vody

Popis

TIP: Při vaření s Gelfixem se řiďte návodem na obalu, s každým se pracuje trochu jinak.

Postup přípravy

1

Borůvky důkladně očistíme, zbavíme lístků a jiných nečistot. Opláchneme je a necháme okapat.

2

Borůvky nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Borůvky vaříme 5 minut. Gelfix smícháme s dvěmi lžícemi cukru a přidáme ho k borůvkám. Do směsi vmícháme kyselinu citronovou a nakonec všechen cukr.

3

Vaříme, dokud se marmeláda pěkně nezahustí, asi deset minut. Hotovu marmeládu plníme do vyhřátých skleniček, dobře je uzavřeme a obrátíme víčkem dolů. Takto marmeládu necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3