Recepty Předkrmy Studené Domácí bruschetta s rajčaty a mozzarellou

Ingredience

Na ciabattu
400 g hladké mouky
375 ml vody
1 lžička soli
½ lžičky sušeného droždí
extra panenský olivový olej
Zeleninová směs
1 čerstvá červená paprika
1 žlutá paprika
1 hrst žlutých cherry rajčat
1 hrst cherry rajčat
1 mozzarella
1 hrst čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 citron (lžíce šťávy)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Těsto si připravíme den předem, skvělá ciabatta potřebuje dlouho kynout, nejlépe přes noc. Mouku prosejeme, smícháme se solí a s droždím. Do mouky nalijeme vodu a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto uložíme do větší mísy, zakryjeme utěrkou a necháme ho kynout nejlépe 10 hodin.

3

Hotové těsto rozdělíme na tři části, vytvarujeme ciabatty a necháme ještě 15 minut kynout. Troubu předehřejeme na 250°C.

4

Do dolní části vyhřáté trouby umístíme nádobu s 200 ml vroucí vody. V troubě se musí vytvořit pára.

5

Ciabatty pečeme vždy po jednom, aby se dobře upekly. Na plech s pečicím papírem naskládáme ciabattu, potřeme ji olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 25 minut.

6

Než se nám ciabatta upeče, uděláme si zeleninovou směs. Zeleninu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.

7

Papriky i rajčata promícháme, ochutíme na drobno nakrájenou bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme na drobno pokrájený česnek a kousky mozzarelly.

8

Hotovou ciabattu vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme ji na plátky, opražíme na grilovací pánvi a poklademe na ni rajčatovou směs.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3