Recepty Hlavní jídla S masem Domácí burger s čedarem nakládanou okurkou a cibulí

Ingredience

600 g mletého hovězího masa
4 housky na hamburger
4 plátky anglické slaniny
4 plátky čedaru
4 lžičky majonézy
hlávkový salát (listy)
2 cibule (pár kroužků)
4 kyselé okurky
2 rajčata
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Maso osolte, opepřete a rozdělte na čtyři stejně velké díly.

2

Vytvarujte maso do kulaté placky o něco větší, než je průměr housky. Placky položte na rozpálený gril nebo grilovací pánev. Vedle dejte plátky slaniny.

3

Grilování trvá asi 10 minut, v polovině otočte burgery i slaninu. Na maso dejte v závěru rozpustit plátek sýra.

4

Hotové maso a slaninu nechte na talíři odpočívat.

5

Mezitím rozkrojte housky a nechte je na grilu chvíli z vnitřních stran opéct.

6

Vrstvěte odspodu: spodní polovina housky, majonéza, list salátu, maso se sýrem, slanina, kroužky cibule, plátky rajčat a plátky okurky. Horní část housky pomažte majonézou a přiklopte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3