Domácí celozrnný chléb s ovesnými vločkami
Ingredience
500 g celozrnné žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vlažné vody
špetka třtinového cukru
špetka soli
hrst slunečnicových semínek
hrst dýňových semínek
ovesné vločky na obalení
Postup přípravy
1
V menší části vlažné vody rozpustíme sušené droždí a cukr. Necháme vzejít. Kvásek je hotový, jakmile ucítíme typickou vůni droždí.
2
Do mísy dáme mouku se solí, přidáme kvásek, semínka a postupně přilíváme zbylou vlažnou vodu. Těsto nejdříve zaděláme vařečkou a potom ručně vypracujeme. Vláčné těsto necháme v teple vykynout alespoň jednu hodinu.
3
Před samotným pečením obalíme těsto v ovesných vločkách. Pečeme v podlouhlé formě v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, což znamená 40 – 50 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
Před více než 1 rokem