Domácí chléb bez lepku

Ingredience

20 g sušeného droždí
350 ml vody (vlažné)
350 g bezlepkové mouky
4 lžíce plnotučného tvarohu
1 lžička slunečnicového oleje
1 lžička mletého kmínu
sůl

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme ji se solí a s droždím. Vše dobře promícháme a zalijeme vlažnou vodou smíchanou se lžičkou oleje. Přidáme tvaroh, kmín a pečlivě vypracujeme těsto.

2

Hotové těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo přibližně 2 až 3 hodiny. Těsto by mělo získat dvojnásobný tvar.

3

Nakynuté těsto vložíme do vymazané formy na chleba a ještě necháme asi 30 minut kynout.

4

Chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 190 °C. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a necháme chleba dopéct ještě asi 35 minut.

5

Upečený chleba vyklopíme z formy a počkáme, až vychladne.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3