Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy prosejeme žitnou i pšeničkou mouku, přidáme droždí, sůl, kmín a brusinky. Následně pak zalijeme celou směs vodou a vypracujeme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme přes noc kynout.
Pracovní desku pomoučíme, těsto na ni přemístíme a dále se jej snažíme co nejlépe zpracovat. Po třech minutách hnětení těsto opět přikryjeme utěrkou a necháme přibližně půl hodiny kynout.
Mezitím zapneme troubu na 230 stupňů. Stěrkou přemístíme těsto na pekáč a pečeme asi 35 minut. Po upečení troubu vypneme a chléb necháme ještě chvíli odpočinout.