Recepty Předkrmy Domácí chléb

Ingredience

600 g pšeničné chlebové mouky

50 g žitná mouka

1 lžička soli

2 lžíce kvásku

450 ml vody

Postup přípravy

1

Smíchat všechny ingredience, vložit do potravinové fólie a nechat 5 až 6 hodin kynout.

2

Potom těsto vyklopit na lehce pomoučněný vál, udělat z něj váleček a dát znovu kynout do nějaké vhodné místy nebo ošatky. Tu je dobré také vysypat moukou. Toto kynutí doporučuji na dvě hodiny.

3

Troubu rozpálit na maximum i s prázdnými pekáči, aby se pořádně rozpálily. Do pekáče potom vložit vykynuté těsto, přiklopit a péct asi 25 minut. Potom odklopit, teplotu stáhnout na 180°C a péct dalších asi 20 minut. Poté chléb vyndat a nechat vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4