Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová: „Domácí granola je skvělá varianta obilné snídaně, když vás omrzí kaše. Kromě ořechů do ní lze přidávat i semínka. S čokoládou výborně ladí kokosové hobliny, místo čokolády je možné rovnou při přípravě použít kakao. Zkrátka fantazie se meze nekladou a základní recept se může připravovat na několik způsobů a snídaně vás neomrzí. Ovesné vločky jsou velmi bohaté na životně důležité látky a vlákninu, posilují imunitu, prospívají krevnímu tlaku, nervovému systému a činnosti střev. Při pečení nespěchejte a dodržujte danou teplotu. Pečte dozlatova a dokřupava. Při pečení je vhodné párkrát promíchat.“
Ve větší uzavíratelné misce smícháme všechny ingredience kromě čokolády a ovoce.
Na velký plech dáme pečící papír a pečeme asi 20 minut, dokud vločky a ořechy neztmavnou.
Necháme směs vychladnout a dáme ji zpět do uzavíratelné misky.
Přidáme najemno nasekanou strouhanou čokoládu a sušené ovoce.
Podáváme s jogurtem, mlékem nebo v jiných alternativách. Uchováváme v chladu.