Recepty Hlavní jídla S masem Domácí hamburgery na grilu

Ingredience

2 cibule
1 lžička tymiánu
1 lžička mleté papriky
1 stroužek česneku (lisovaného)
1 lžička majoránky
1 hrst čerstvé petrželky
1 špetka soli
2 rajčata
1 hlávkový salát
2 kyselé okurky
5 plátků čedaru
5 housek kaiserka
1 plnotučná hořčice
500 g mletého hovězího masa

Postup přípravy

1

Nejprve si přípravíme hamburgery. Mleté maso, 1 nakrájenou cibulku, lžičku tymiánu, lžičku majoránky, 1x lisovaný česnek, 1 lžička mleté papriky, sůl - to vše smícháme. Připravíme si 5 částí na hamburgery po 100 gramech, jako když děláte karbanátky, nejdříve do kuličky, poté uděláme placku, nebojte se udělat placky hubenější, maso na grilu nabobtná a zmenší se. Poté dáme hamburgery na gril a opékáme.

2

Mezitím, co se griluje maso si nakrájíme na kolečka 2 rajčata, 1 cibuli, 2 nakládáné okurky. Připravíme si hořčici, kaiserky, 5 plátků chedaru a natrháme si ledový salát.

3

Jakmile bude maso hotové, nakrájíme si kaiserky na poloviny. Vnější strany kaiserek položíme na gril a malou chviličku opečeme, aby vnitřní strany byly křupavé.

4

Poté obě poloviny kaiserky potřeme hořčicí, na spodní polovinu kaiserky poté po sobě pokládáme následující suroviny, list ledového salátu, maso, plátek chedaru, cibule, okurka, rajče a horní část kaiserky.

5

Nakonec hamburger trochu zmáčkneme k sobě, aby se vše spojilo. Plátek chedaru se rozteče na horkém masu. Je možné použít místo kaiserky klasické bulky, housky, co kdo rád.

6

Přeji dobrou chuť.:)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3