Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Naplňte si tyto bezlepkové housky stejně jako ty běžné - kombinujte maso, sýry i zeleninu.
TIP 2: Housky můžeme sypat nejen sezamem, ale i kmínem nebo slunečnicovými semínky.
Do mísy si připravíme 1/4 kostky (10 g) droždí, přidáme malé množství cukru a vidličkou utřeme.
Přilijeme 1 dcl vlažné vody a promícháme, vše přelijeme ke 250 g mouky.
Přidáme vajíčko, jednu lžíci oleje a špetku soli. Směs důkladně mícháme asi 3 minuty.
Těsto zasypeme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.
Po vykynutí si pomoučíme vál a těsto na něm zpracujeme ve dvě krásné housky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Housky potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme sezamem nebo kmínem.
Bulky pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut, dokud nechytí krásnou zlatavou barvu. Poté je necháme vychladnout pod utěrkou, aby si zachovaly vláčnost.