Domácí italské tyčinky grissini obalené v prosciutto crudo

Ingredience

500 g hladké mouky
½ balení čerstvého droždí
300 ml vody
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky krystalového cukru
1 vrchovatá lžička mořské soli
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
150 g Italiano Prosciutto Crudo

Popis

TIP : Vyzkoušejte i jiné oblíbené italské bylinky a místo rozmarýnu použijte čerstvý tymián.

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme do mísy a promícháme s ostatními sypkými surovinami, tedy cukrem, mořskou solí, na drobno nakrájeným čerstvým rozmarýnem a droždím.

2

Do těsta nalijeme vodu a olivový olej. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Těsto zpracujeme opravdu důkladně, aby se všechny ingredience propojily. Velkým pomocníkem nám je kuchyňský robot, pokud ho máte, určitě ho použijte.

3

Těsto zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme alespoň dvě hodiny kynout.

4

Vykynuté těsto vyválíme do tvaru obdélníku o výšce 1 cm. Vezme si nůž a krájíme proužky o šířce 1 cm.

5

Předehřejeme si troubu na 170 °C. Na plech s pečicím papírem skládáme tyčinky a necháme je 20 minut kynout.

6

Tyčinky pečeme dozlatova asi 30 minut. Hotové tyčinky necháme vychladnout a obmotáme je plátkem prosciutta.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3