Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP : Vyzkoušejte i jiné oblíbené italské bylinky a místo rozmarýnu použijte čerstvý tymián.
Mouku prosejeme do mísy a promícháme s ostatními sypkými surovinami, tedy cukrem, mořskou solí, na drobno nakrájeným čerstvým rozmarýnem a droždím.
Do těsta nalijeme vodu a olivový olej. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Těsto zpracujeme opravdu důkladně, aby se všechny ingredience propojily. Velkým pomocníkem nám je kuchyňský robot, pokud ho máte, určitě ho použijte.
Těsto zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme alespoň dvě hodiny kynout.
Vykynuté těsto vyválíme do tvaru obdélníku o výšce 1 cm. Vezme si nůž a krájíme proužky o šířce 1 cm.
Předehřejeme si troubu na 170 °C. Na plech s pečicím papírem skládáme tyčinky a necháme je 20 minut kynout.
Tyčinky pečeme dozlatova asi 30 minut. Hotové tyčinky necháme vychladnout a obmotáme je plátkem prosciutta.