Domací jablečný džem

Ingredience

100 g jablek
100 ml Calvadosu
1 pomeranč (šťáva z jednoho pomeranče)
1 balíček želírovacího cukru
150 g rozinek
150 g kořene zázvoru

Popis

TIP: Džem uchovávejte nejlépe v chladu, temnu a suchu.

Postup přípravy

1

Den předem si namočíme rozinky do calvadosu a necháme je v něm naložené přes noc.

2

Druhý den si připravíme jablka, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Pak je v hrnci smícháme s připravenými rozinkami, vlijeme šťávu z pomeranče a pomeranč nakrájený na půlkolečka. V poměru 2 : 1 směs důkladně smícháme s želírovacím cukrem.

3

Vezmeme si zázvor, zbavíme ho slupky a nakrájíme na kostky. Poté ho dáme do sáčku na koření, pečlivě zavážeme a zavěsíme na hrnec. Směs z jablek a dalších ingrediencí v tomto hrnci vaříme cca 5 minut.

4

Po uvaření vyjmeme sáček se zázvorem a sesbíráme pěnu, vytvořila-li se nějaká. Připravíme si zavařovací sklenice, které jsme si předtím pečlivě omyli a nahřáli.

5

Džem lijeme do skleniček a hned je pečlivě zavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme je takto alespoň čtvrt hodiny a poté můžeme džem otočit zpět, je hotový.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3