Domací jablečný džem
Ingredience
100 g jablek
100 ml calvadosu
1 pomeranč
1 balíček želírovacího cukru
150 g rozinek
150 g zázvoru
šťáva z jednoho pomeranče
Popis

TIP: Džem uchovávejte nejlépe v chladu, temnu a suchu.

Postup přípravy
1
Den předem si namočíme rozinky do calvadosu a necháme je v něm naložené přes noc.
2
Druhý den si připravíme jablka, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Pak je v hrnci smícháme s připravenými rozinkami, vlijeme šťávu z pomeranče a pomeranč nakrájený na půlkolečka. V poměru 2 : 1 směs důkladně smícháme s želírovacím cukrem.
3
Vezmeme si zázvor, zbavíme ho slupky a nakrájíme na kostky. Poté ho dáme do sáčku na koření, pečlivě zavážeme a zavěsíme na hrnec. Směs z jablek a dalších ingrediencí v tomto hrnci vaříme cca 5 minut.
4
Po uvaření vyjmeme sáček se zázvorem a sesbíráme pěnu, vytvořila-li se nějaká. Připravíme si zavařovací sklenice, které jsme si předtím pečlivě omyli a nahřáli.
5
Džem lijeme do skleniček a hned je pečlivě zavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme je takto alespoň čtvrt hodiny a poté můžeme džem otočit zpět, je hotový.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4