Domácí jablečný kompot

Ingredience

2 kg jablek
200 g krystalového cukru
1 celá skořice
1 badyán
1 l vody
1 špetka kyseliny citronové

Postup přípravy

1

Do hrnce si nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Vodu ochutíme skořicí, badyánem a cukrem. Nezapomeňte na kyselinu citronovou, stačí špetka.

2

Jablka pečlivě očistíme a vhodíme je v celku do vroucí vody. Jablka musí být ponořená, vaříme je asi 10 minut.

3

Hotová jablka necháme vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na měsíčky a uložíme do sklenice.

4

Ze šťávy odstraníme skořici a badyán. Jablka naplníme do sklenice o objemu nejlépe 0,5 l a zalijeme vodou.

5

Kompot sterilujeme na 85 °C a to 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3