Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do hrnce si nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Vodu ochutíme skořicí, badyánem a cukrem. Nezapomeňte na kyselinu citronovou, stačí špetka.
Jablka pečlivě očistíme a vhodíme je v celku do vroucí vody. Jablka musí být ponořená, vaříme je asi 10 minut.
Hotová jablka necháme vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na měsíčky a uložíme do sklenice.
Ze šťávy odstraníme skořici a badyán. Jablka naplníme do sklenice o objemu nejlépe 0,5 l a zalijeme vodou.
Kompot sterilujeme na 85 °C a to 20 minut.