Domácí játrová paštika s brandy

Ingredience

500 g kuřecích jater
3 lžíce brandy
200 g másla (+ 200 g na zalití paštiky)
2 šalotky (najemno nasekané)
2 česneky (utřené)
1 snítek tymiánu
4 lžíce smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
1 snítek čerstvé petrželky

Popis

TIP: Paštiku podávejte s opečenými tousty a kyselou okurkou.

Postup přípravy

1

Játra očistíme a pokrájíme na kousky. Šalotku osmahneme na lžíci másla, přidáme česnek a tymián. Směs necháme minutu provonět.

2

Tymián vyndáme a přidáme játra. Opečeme je do hněda, ale pozor, vevnitř by měla zůstat růžová. Přidáme brandy a necháme ji částečně odpařit.

3

Játra rozmixujeme dohladka. Přidáme zbývající máslo, smetanu, osolíme a opepříme.

4

Paštiku rozdělíme do skleniček. Navrch vždy dáme snítku petrželky. Máslo (na zalití) rozpustíme v pánvi, necháme vychladnout a přelijeme s ním paštiku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3