Recepty Hlavní jídla S masem Domácí jitrnice

Ingredience

1.2 kg mletého vepřového masa (vařeného)
300 g vepřových jater
400 g housky
30 g česneku (utřeného se solí)
200 ml zeleninového bujónu
majoránka
sůl
mletý černý pepř
střeva na klobásy (na naplnění)

Popis

TIP: Jitrnice nejlépe chutnají osmažené na sádle. Podávejte je s čerstvým chlebem, kysaným zelím a hořčicí.

Postup přípravy

1

Maso a játra zvlášť umeleme. Žemle namočíme do vody a tu z nich poté vymačkáme. Smícháme je s játry.

2

Poté přidáme maso, česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme s masovým vývarem.

3

Směs plníme do připravených střívek, zašpejlujeme a necháme ve vodě 10-15 minut táhnout. Poté ochladíme studenou vodou a necháme ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3