Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mléko dáme do hrnce se silnějším dnem a za stálého míchání zahříváme, dokud se nepřevrátí - nezačnou první bublinky a kůra.
Provaření mléka je důležité kvůli zbavení se případných mikroorganismů. A ideální je, když nepoužíváme dřevěnou vařečku na míchání, protože na ní mohou být také mikroorganismy. Mléko raději mícháme keramickou vařečkou.
Mléko vypneme a necháme ho vychladnout na 50 stupňů. Pokud nemáte teploměr, ideální teplotu mléka poznáte tak, že v něm budete schopni udržet prsty na 10 sekund. Vmícháme do něj jogurt.
Hned plníme do skleněných uzavíratelných skleniček. Zabalíme je do deky. Proces kdy se z tohoto mléka s jogurtem stane hustý jogurt je podmíněn teplotou kolem 30 - 40 stupňů. Proto ta deka.
Jogurt necháme přes noc v dece a ráno jej můžeme uložit do lednice.