Domácí jogurt
Ingredience
1 l plnotučného mléka
1 živý bílý jogurt (měl by obsahovat jogurtové bakterie)
5 skleniček (2 až 3 dcl)
Postup přípravy
1
Mléko dáme do hrnce se silnějším dnem a za stálého míchání zahříváme, dokud se nepřevrátí - nezačnou první bublinky a kůra.
2
Provaření mléka je důležité kvůli zbavení se případných mikroorganismů. A ideální je, když nepoužíváme dřevěnou vařečku na míchání, protože na ní mohou být také mikroorganismy. Mléko raději mícháme keramickou vařečkou.
3
Mléko vypneme a necháme ho vychladnout na 50 stupňů. Pokud nemáte teploměr, ideální teplotu mléka poznáte tak, že v něm budete schopni udržet prsty na 10 sekund. Vmícháme do něj jogurt.
4
Hned plníme do skleněných uzavíratelných skleniček. Zabalíme je do deky. Proces kdy se z tohoto mléka s jogurtem stane hustý jogurt je podmíněn teplotou kolem 30 - 40 stupňů. Proto ta deka.
5
Jogurt necháme přes noc v dece a ráno jej můžeme uložit do lednice.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 19. 6. od 8:00 do 25. 6. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/17_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4