Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Nepečené Domácí karamelový puding se šlehačkou

Ingredience

450 ml mléka
200 ml smetany na vaření
4 vejce (1 vejce a 3 žloutky bez bílků)
200 g krystalového cukru
30 g kukuřičného škrobu
45 g másla
1 lžička vanilkového aromatu
1 špetka soli
Na ozdobu
smetana ke šlehání
2 hrsti vlašských ořechů (loupaných)
1 hrst arašídů (nesolených)
krystalový cukr

Postup přípravy

1

Z mléka odlijeme asi 2/3. Připravíme si hrnec, ve kterém ohřejeme smetanu společně s 2/3 mléka. Pozor nesmí se vařit, směs jen lehce ohříváme.

2

V míse metličkou vyšleháme vajíčko se žloutky i vanilkovým extraktem do pěny. Zbylou 1/3 mléka rozšleháme se škrobem a solí dohladka.

3

Lžíci směsi horké smetany a mléka nalijeme do vyšlehaných vajíček a rozmícháme.

4

Připravený rozšlehaný škrob nalijeme do mléka a smetany. Za stálého míchání necháme směs zahustit. Nakonec vmícháme vaječnou směs a necháme ještě krátce vařit.

5

V hrnci se silnějším dnem necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Cukr mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil, ale vznikl nám hladký karamel. Jakmile je karamel hotový, vmícháme do něj máslo a hned odstavíme.

6

Do horkého tekutého karamelu pomalu a za stálého míchání přidáváme po lžicích připravenou zahuštěnou směs. Lijeme velmi opatrně a nakonec zamícháme.

7

Hotový karamelový puding nalijeme do připravených skleniček, povrch posypeme vlašskými ořechy a dáme do lednice ztuhnout.

8

Smetanu vyšleháme tak, aby vznikla pevná šlehačka a podle chuti ji osladíme. Arašídy rozdrtíme. Ztuhlý puding ozdobíme šlehačkou a posypeme arašídy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2