Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Čekáte návštěvu? Tak udělejte ze stolování zábavu! Rozendejte na stůl pita chléb, maso a zeleninu. Dresink dejte do mističky a nechte každého, ať si kebab vyrobí sám.
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Přidáme mouku, sůl a cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut vykynout.
Po uplynulé době těsto prohněteme a rozdělíme na čtyři díly, z kterých vyválíme placky. Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 10 minut odpočinout.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Placky v ní pečeme 10 minut, dokud nám nezezlátnou. Pokud se nafouknou, stačí, když je splácnete po vytažení z trouby rukou.
Kuřecí maso pokrájíme na dlouhé proužky, které obalíme v oleji, do kterého jsme přimíchali koření. Takto necháme maso přes noc marinovat.
Poté ho vyndáme z marinády a napíchneme na špejli či na jehlici. Takto pečeme maso v troubě vyhřáté na 170 °C 15 - 20 minut.
Dresink si připravíme tak, že jogurt rozmícháme s majonézou, osolíme a opepříme a přidáme nadrobno posekané bylinky.
A přichází nejzajímavější část přípravy kebabu. Připravíme si pita chléb a na každý vždy navršíme maso, pokrájenou cibuli a papriku a na závěr jogurtový dresink. Chléb přehneme a můžeme začít podávat.