Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Koprovou omáčku podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Nejprve si uvaříme knedlíky. Bezlepkové pečivo nakrájíme na kostičky a smícháme je s vajíčkem. Mrkev a brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
Nastrouhanou zeleninu přidáme k pečivu a vše zamícháme. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky, které odložíme stranou.
Hovězí vývar ohřejeme, aby byl horký a připravený k použití.
V hrnci necháme rozpustit máslo, vmícháme do něj mouku, aby nám vznikla hladká jíška. Jíšku míchejte důkladně, jinak se vytvoří hrudky. Jíšku zalijeme trochou horkého vývaru a ještě ji rozmícháme.
Přidáme zbytek vývaru a do vývaru nalijeme mléko. Chvíli vaříme a jakmile se začne omáčka zahušťovat, vlijeme smetanu.
Do vroucí osolené vody dáme vařit knedlíky, vaříme je 5 minut. Po pěti minutách je otočíme a vaříme dalších 5 minut. Hotové knedlíky propíchneme, aby se nesrazily.
Omáčku ochutíme čerstvě nakrájením koprem, cukrem, octem a podle chuti osolíme. Ještě krátce povaříme a hotovou omáčku podáváme s knedlíkem.