Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Domácí máslo za 15 minut

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání (vysokotučné alespoň 36%)
1 kelímek zakysané smetany
1 špetka mořské soli

Postup přípravy

1

Vysokotučnou smetanu i zakysanou smetanu dejte do nádoby ke šlehání.

2

Směs mixujte a mixujte na plné obrátky.

3

Po chvilce by se měl začít oddělovat tuk od syrovátky a směs by měla začít houstnout.

4

Syrovátku je nutné přecedit přes plátýnko nebo přes cedník a oddělit vzniklé máslo. Syrovátku si můžete uschovat, je velmi zdravá.

5

Máslo pak pod proudem studené vody omyjeme, abychom ho zbavili syrovátky, a pak důkladně hněteme v ruce.

6

Kdyby se máslo syrovátky pořádně nezbavilo, mohlo by se začít dříve kazit.

7

Pak už jen stačí máslo vytvarovat ve formičce nebo jen zabalit v požadovaném tvaru do potravinářské fólie a nechat ztuhnout v ledničce.

8

Tip: Máslo můžete více osolit, přidat jiné koření nebo klidně nasekané bylinky, ořechy, olivy atd. Fantazii se meze nekladou.

9

Z tohoto množství smetany získáte cca 250 g másla.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2