Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pokud chcete sirup uchovat déle jak 5 měsíců, je nutné ho sterilovat.
TIP 2: Mátový sirup je skvělý na přípravu mojita.
Mátové lístky trhejte těsně před přípravou sirupu, aby byly čerstvé a dobré. Mátové lístky opláchneme vodou a necháme okapat.
Vodu smícháme s cukrem a přivedeme ji k varu, aby se nám všechen cukr pěkně rozpustil.
Limetky nakrájíme a kostičky i se slupkou. Společně s mátou je rozmixujeme v mixéru. Rozmixovanou směs zalijeme sladkou vodou a necháme louhovat na 15 hodin.
Hotový sirup přecedíme a nalijeme do připravené láhve.